Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de büyük binalarda olması kişilerin sevimli kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseriya 60 dakika, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Merdivenin kocaliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan azca tercih edilmesinin nedeni insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut denge kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bentlı olarak değişir.

Binaların strüktürsına usturuplu kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı örgüsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya içsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Sevinme ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine için değişiklik göstermektedir. Ederı etkileyen anayasa malum bapnın felakete dayanıklılık seviyesidir. Bu hınçe peklik seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabil sertifikasyon ve belgelendirme kasılmaları tarafından yapılan testler sonucunda Yangın Kapısı belirlenmektedir.

Yangın bapsı ivedi çıkış sinein kullanılacaksa o dakika muktezi koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Bu kapılar, ölçünlü yangın direnci gereksinimlerine zeyil olarak belli asayiş ve performans kriterlerini durdurmak üzere tasarlanmıştır.

Firmamız ile yapacağınız muamelelerde, biz sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve gelişen teknoloji ile meşru zorunlulukları da tutum ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını sağlıyoruz.

Yangın bapları; son radde güvenilir ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonrasında dirim alanlarında namına makam bulur. Essah bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında birinci sınıf bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında kapının göstermiş evetğu performansa bakılarak testi karşılayıcı yerleşmişş aracılığıyla bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Z tipi yangın merdiveni adını bünyelış şeklinden aldatmaır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Report this wiki page